2011. október 6., csütörtök

Hétköznapok



Még sok, magyar szemmel érdekesnek, izgalmasnak és furcsának számító élményről írhatnék – és ígérem még fogok is, hiszen annyi van belőlük, hogy csuda - de addig is itt vannak a hétköznapok, amelyek jó lehet, hogy csak nekem érdekesek, izgalmasak vagy fárasztóak - mikor melyik.
Egyelőre minden a gyerekekről szól, tehát a délutánok, a hétvégék az övék. Egyre jobban megy nekik a beilleszkedés, az angol is szerencsére, de közben egyre több a házi feladat, amiben még jócskán elkél nekik a segítség.

½ 4-ig tart a suli (de nagy örömükre csak 9 kor kezdődik!) utána muszáj egy kicsit lazítaniuk – meg persze enniük.

Valahogy azt érzem, hogy egyenes arányban van az elpusztított ételmennyiség azzal, amennyire megmozgatják az agytekervényeiket. Ezt a nagy zabálás c. műsort főleg Marci viszi túlzásba. Hihetetlen, de már lassan egy fejjel nagyobb nálam…Először 4-kor fosztja ki a hűtőt, majd este megvacsorázik, de még lefekvés előtt is könyörög, hogy adjak neki valamit, mert éhen akar halni…
Így főállású „foodmanager”-ként tevékenykedek, de azért igyekszem mellékállásban ennél magasztosabb témákkal is foglalkozni.

Két másik magyar anyukával (egy iskolába járnak a gyerekeink, mindkét családnál ugyanúgy 2-2 fiú) nagyon klassz barátságot sikerült kialakítanunk. Mónival és Andival gyakran találkozunk világmegváltó beszélgetések, gyereknevelési eszmecserék, női lelkizések vagy éppen egy piacozás apropóján. Nagyon örülök, hogy megismerhettem őket, igazán jó fej csajok!

A maradék időmet pedig tanulással töltöm, így például a szokásos csikung edzés mellett még egy másik ún. Health Qigong tanfolyamon okosodok, e-learning keretében pedig EFT-t tanulok. Már otthon is régóta foglalkoztam ezzel, de itt most több időm van ebben elmélyedni. Nagyon élvezem mindkettőt!

Gábor eközben Marco Polo nyomdokaiban, jövő héten Kínában van dolga, utána meg némi irányváltással Londonba ugrik át (egy nagyot).

2 megjegyzés:

  1. Tanulj, Mariann, tanulj, hogy pár év múlva, ha hazajössz, hatékonyan tudd az addig megszerzett blokkjaimat oldani. De komolyan!

    VálaszTörlés
  2. nem bélyeg, vagy szalvéta ez - így inkább ne gyűjtögesd! de komolyan!

    ígérem, majd blokktalanítalak...
    puszi

    VálaszTörlés