2011. július 9., szombat

Vigyázz, a majom harap…

Gábor már korábban megkapta a szükséges oltásait, de a család többi tagjára még vártak a szurik...

Amikor az időpontért hívtam a rendelőt, az asszisztens megkérdezte, hogy milyen nemzetiségű és nemű orvost szeretnénk háziorvosunknak. A kérdés lehet, hogy nekünk szokatlan, de itt nem. Nekem igazán csak egyetlen kérésem volt, hogy holisztikus gondolkodású legyen, de gondot ez sem jelentett. Az általunk preferált időponttal még szűkítve a keresést, ma reggel dr. Ho rendelőben találtuk magunkat.

Az asszisztens magyarul köszönt - kicsi a világ, egy félévet Gödöllőn tanított (bár a városnevet betűznie kellett, mire rájöttem, hogy mit akart mondani).

Szingapúrban szerencsére nem kell félni semmiféle trópusi nyavalyától, de ha utazgatni akarunk a térségben, akkor nem árt óvatosnak lenni tifusz és hepatitis A/B ügyileg.
Ho apó néhány fontos szabályra is felhívta a figyelmünket, de a legjobban az tetszett, amit eddig még a háziorvosunk szájából sosem hallottam, miszerint vigyázzunk a majmokkal, inkább kerüljük őket, mert a harapásuk veszélyes lehet.
Most már tudjuk, hogy falatozgatni csak védett helyen szabad, mert a tolvaj majmok próbálnak minden ehető dologra lecsapni és akkor jaj lesz nekünk….

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése