2011. július 20., szerda

(nem) hétköznapi élményeink

Bálint a héten ismét táborozik, igaz csak minden második nap, de akkor is nagy dolog tőle, hogy önként és dalolva ment a sok amerikai gyerek közé. Az unokatestvérem lánya szinte az egész nyarat az Amerikai Klub táborában tölti, így ő hívta meg, hogy tartson vele. Bár Sophie keveset tud magyarul, de azért egy kis mankót jelent Bálintomnak, ha gondja támad az angollal. Hétfőn csupán amiatt panaszkodott, hogy minden gyerek csak a Justin Bieber-ről tudott beszélni…
A táborban 11 év a korhatár, így Marci ezúttal lemaradt a buliról.

A jövő héten megyünk nyaralni, utána pedig néhány nap és kezdődik az iskola. Nehezen hittem el, amikor azt mondták, hogy várják már a sulit, de mivel nagyon ki vannak éhezve a gyerek társaságra, végül is érthető a dolog.

Szerencsére könnyen szervezhető program a hétköznapokra is, hiszen programlehetőség akad jócskán. Tegnap például elvittem őket a helyi „csodák palotájá”-ba (Science Center), ami ismét maradandó élményt jelentett valamennyiünknek.
http://www.science.edu.sg

Ez az óriási interaktív tudományos játszóház jócskán felülírta az otthonit, pedig azt hittem azt nehéz überelni. Nem bírtak a fiúk betelni a játékokkal és a műsorokkal, sőt nem is sikerült bejárni valamennyi részleget, mert 2 nap is kevés lett volna. A legnagyobb élményt egy cápákról szóló időszaki kiállítás, illetve egy különleges moziterem jelentette. Nem elöl és függőleges síkban volt a vetítővászon, hanem égboltszerűen felettünk. Ráadásul a Hubble nevű űrteleszkópról szóló dokumentum filmet néztünk meg, így duplán fantasztikus volt a látvány - olyan, mintha csak az égboltot kémleltük volna.
http://www.imax.com/hubble/

Ismét egy hely, ahová muszáj visszamenni - talán amiatt is, hogy ha már elegünk lesz a trópusi melegből és egy kis hidegre vágyunk, akkor ide akár síelni(!) is eljöhetünk...
http://www.snowcity.com.sg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése