2011. július 26., kedd

Iskolatáska...

Már csak másfél hét és kezdődik az iskola. Tegnap beszereztük a szükséges felszerelést és a könyveket. Bár ez utóbbiból nem sok van, egy matek könyvön és egy atlaszon kívül nem kaptak mást, helyette egy rakás dossziét, amibe gondolom majd lefűzik a kapott anyagokat és az órai munkát.
Itt minden suliban egyenruhában járnak a gyerekek. Az iskola címeréhez hasonlóan a fehéren kívül sárga, kék és piros póló, hasonló színekben pompázó baseball sapka, illetve szürke térdnadrág az egyenviselet.

A negyedik osztályos matek könyvben sok új nincs, körülbelül az otthoni 2. és 3. osztályos anyagról szól. Marci örült, mert ő legalább a könyv vége felé már talált valami újat is. De mindezt csak azért, mivel az életkora szerinti nyolcadikat kezdi az otthoni hatodik után. Így a nyelvi nehézségek mellett legalább matekból könnyedén veszik az akadályokat. Jövő héten lesz még egy angol felmérés, ez alapján osztják be, hogy milyen szinten kezdjék a felzárkóztatásukat. Már izgatottak nagyon, várják már az új iskolai kalandokat.

A ruhák és a könyvek mellé kaptak internetes kódot és email címet is, a házi feladatot ugyanis sokszor online kell megoldaniuk. Sőt a szülők is kapnak kódot, hogy lássák a csemetéjük feladatait illetve a tanári visszajelzéseket. Láttunk is egy bemutatót egy ilyen házi feladat küldésről: verset kellett írni egy állatról, ezt elküldeni, de közben mellékelve egy hangfájlt is, amiben felmondja a gyerkőc a verset...Legalább az ellenőrzéssel nem megy az idő, így tudnak haladni az órán.

Amúgy - már nem is meglepő - az iskola is egy óriási intézmény. Több mint 3500 gyerek jár ide csaknem 75 országból, az óvodáskortól egészen a 12. évfolyamig, azaz 18 éves korig. A nagy előadóteremben kint lóg az összes zászló, köztük a magyar is - mert a mi fiainkkal együtt 7 magyar iskolással is büszkélkedhet a suli. Minden osztályterem falán ott egy térkép, megjelölve azt, hogy abba az osztályba a világ melyik pontjáról érkeztek a gyerekek. Biztos nagy élmény lesz ennyiféle kultúrát közelről megismerniük.

http://www.ofs.edu.sg/



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése