2011. szeptember 15., csütörtök

Házi feladat



Rengeteget fejlődtek a fiúk angolból mióta elkezdődött a suli.
Bár látványosan szenvednek, hogy mennyit kell tanulniuk, de szerintem azért élvezik.
Teljesen más itt az iskolai rendszer, mint otthon. A lexikális tudás helyett sokkal inkább az életre nevelésen van a hangsúly.
Marcinak természetesen már komolyabb leckéi vannak, de azok mégis színesek, érdekesek. Bálint szokás szerint még lazsálva is szépen halad...

Mi is élvezettel tanulunk velük - ilyen volt ma is, amikor a holnapi házi feladattal birkóztunk:
(a képre kattintva talán olvasható)



Bálintnak fiatal példaképek közül kell kiválasztania valakit, majd a megadott szempontok alapján néhány mondatot elmesélni róla és az erről készített hangfájlt elküldeni.

A múltkor pedig pajzskészítés volt a lecke. Először online meg kellett tervezni a pajzsot, majd volt egy videómankó is arról, hogyan kell elkészíteniük.



Minden gyerkőc készíthet saját honlapot magának, ebben Marci már nagyon profi, nem csoda, hiszen állandóan programozási könyveket molyol:
http://my.ofs.edu.sg/user/martonz.html

Ebből az interaktív iskolai módiból egyedül csak azt nem élvezik, hogy nem lehet egy házit és egy érdemjegyet sem elsumákolniuk.
Mi szülők saját kóddal ugyanígy beléphetünk a rendszerbe és a leckéken kívül minden dolgozatról is online tájékozódhatunk. No és az iskolai kalendáriumot is természetesen le tudjuk tölteni a saját telefonunkra, laptopunkra, így a szülői értekezletekről és az iskolai happeningekről tuti nem fogunk lemaradni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése