2012. július 29., vasárnap

Olimpiai hírek (II.)



A titkos favorit TAO LI sajnos nem jutott be a női 100 méteres pillangó döntőbe, így szegény szingapúri szurkolók már csupán a női asztaliteniszezőkben reménykedhetnek.
Tao négy évvel ezelőtt egészen az utolsó rajtig menetelt és ötödikként repült célba (pillangó esetén ugye csak ez lehet az úszás szinonimája…). Ezzel akkor történelmet írt, mert addig egyetlen honfitárs úszónak sem sikerült a döntőbe jutás. A ping-pongos leányzók ugyancsak kitettek magukért, csapat ezüsttel tértek haza. Így érthető módon bennük volt/van most is a szingapúriak minden reménysége.

Az 1960-ban szerzett bronzon (súlyemelés) és az előbb említett pekingi ezüstön kívül nincs más éremről szóló bejegyzés a kicsi ország olimpiai nagykönyvében.

Otthon inkább az érmek – de azok közül is főleg a legfényesebben csillogó – latolgatásáról szólnak a hírek, itt pedig egy döntőbe jutás vagy bármilyen pontszerző hely is már felér egy főnyereménnyel. Andi barátném mesélte (ők már több, mint 4 éve laknak itt), hogy amikor anno megérkezett az ezüstérmes csapat, legalább olyan felhajtás, üdvrivalgás, népünnepély stb.volt körülöttük, mintha legalább a holdról tértek volna vissza.
Reméljük ilyen bulira idén is sor kerül. Drukkolunk, hogy az asztaliteniszezők most visszavágjanak és ezúttal a fő mumus, Kína maradjon alul a döntőben.

ui: a megnyitó ceremóniát fordított sorrendben néztük végig, szombat reggel még élőben láthattuk a láng fellobbanását, majd utána felvételről a műsor legelejét. Itt most 13 csatornán szimultán mennek a közvetítések, reménykedünk, hogy néhány magyar sikert mi is elcsíphetünk.

ui2: a sok olimpiai csatorna között van 3D-s is, azaz, akinek ilyen tévéje van, annak akár a nappalijába is beúsznak/futnak a sportolók vagy netán egy focimeccs alatt kirúgják a vitrin üvegét:-)

a szingapúri team - a főszponzornak szóló mosollyal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése