2012. július 28., szombat

Olimpiai hírek (I.) és egy kis pénz etikett



Már megint légkondis téma (lehet, hogy nekem is agyamra ment a meleg?).
Hiába, nehezen megy még az akklimatizáció, a párás melegben most újra dunsztkötésben érzem magam….

Szóval olvastam, hogy a hűvös, csapadékos hónapok után beköszöntött Londonban a kánikula és a sportolók reklamálnak a légkondimentes szállás miatt.
Na de, hogy a szingapúri csapat mi a fenéért reklamál? Szerintem örülhetnének, hogy legalább tíz fokkal hűvösebb (lesz még többel is…) és szárazabb a levegő, mint errefelé.

A Szingapúri Nemzeti Olimpiai Bizottság nem nézte tétlenül ezt a hiányosságot, mind a huszonhárom olimpikon szobájába rögvest beszereztek egy ventilátort. Közben olyan megmosolyogtató volt olvasni, hogy a cikkben még azt is részletesen taglalták, hogy mindez mennyibe került. Sőt arról is szól a fáma, hogy nem vész kárba ez a hadművelet, mert a paraolimpiai csapat is használhatja a szerkentyűket…

Részlet az ominózus cikkből:

„To alleviate the problem, fans for each of the 23 athletes were purchased by the Singapore National Olympic Council earlier this week. Costing about £20 (S$39) each, the fans will be passed onto Singapore's Paralympians for next month's London Paralympics. They will also be staying at the same Athletes' Village.” (www.todayonline.com)

Meséltem ugye, hogy itt minden a pénzről szól - legyen kisebb vagy nagyobb kiadás, de errefelé a pénz az úr.

Amúgy meg tényleg olyan nagy tiszteletnek örvend a bankó, hogy illetlenség azt egy kézzel megfogni, de még a hitelkártyát is két kézzel adjuk át/kapjuk vissza a pénztárnál.

Technikai segítség: ha az egyik kezünk foglalt, akkor az is megteszi, hogy a foglalt kezünket valahogy – pl. könyökkel vagy alkarral - hozzáérintjük a „pénzes” karunkhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése